Hallo vriendjes en vriendinnetjes!

Het Magisch Amulet - introductie

Het is een gekkehuis op dit moment want de Plaaggeest zit in Spanje en probeert het Sinterklaasfeest tegen te houden.
Dat betekent dat Sinterklaas niet met zijn Zwarte Pieten naar Nederland kan komen en cadeautjes kunnen uitdelen!
Maar hoe is het nu zover gekomen? Hieronder een samenvatting:

Het Magisch Amulet

Spannend! De grote dag van het Festival der Culturen is aangebroken en de eerste grote show van Goochelaar Maggie staat op het programma. Goochelaar Maggie heeft namelijk een heel jaar geoefend met nieuwe trucs want zijn vorige shows waren zachtgezegd nogal een flop. De klok sloeg drie uur in de middag en de kinderen zaten er klaar voor. Dit was het moment voor de zelfbenoemde beste goochelaar van de wereld! Jammer genoeg ontbrak zijn beste vriendin Clown Pippi en niemand had een idee van waar zij was.

De show ging niet geheel als gepland want net als ieder jaar gingen zijn trucs mis en dan ineens was het duidelijk. De Plaaggeest was aanwezig! Die had er namelijk voor gezorgd dat er een levensgrote vogel in het kooitje verscheen bij de vogeltruc en natuurlijk zorgde de Plaaggeest ervoor dat de spiegeltruc compleet mislukte. Samen met de kinderen verzon Goochelaar Maggie een val voor de Plaaggeest en niet veel later hadden hun de Plaaggeest vastgebonden op een stoel. Nu kon Goochelaar Maggie zijn grootste truc laten zien: Het Magisch Amulet!

Op het podium stond een toverkast waarmee Goochelaar Maggie een persoon kon terug- of wegtoveren met behulp van het amulet. Goochelaar Maggie vertelde dat hij het amulet heeft gekregen van zijn grootmeester Ali Expressiali en terwijl hij dit vertelde, sprong de TV aan op het podium. Een bekende stem klonk over het terrein. Hoofdpiet El Gran Genroso belde live vanuit Spanje in tijdens de show tot grote ergenis van Goochelaar Maggie. De hoofdpiet had namelijk een verrassing want wie stond naast hem in Spanje: Clown Pippi! Die was gezellig op bezoek om pepernoten te komen proeven. Dit was de kans om de kracht van het amulet te laten zien dus werd Clown Pippi terug getoverd naar het podium en dat ging gelukkig goed.

Goochelaar Maggie stond echter niet echt op te letten en had zijn amulet latenvallen op de grond. De Plaaggeest zag zijn kans en ontsnapte uit zijn benarde positie. Hij greep het amulet en ging in de toverkast staan en vroeg aan Goochelaar Maggie de toverspeur. Doordat Goochelaar Maggie druk in gesprek was met Clown Pippi zei hij zonder na te denken de toverspreuk op en toen verdween de Plaaggeest naar Spanje!

De hoofdpiet schrok zich een pepernoot want daar in Spanje was ineens de Plaaggeest te zien. Hij schakelde Code Pepernoot in en ging direct zijn Bende van Ellende roepen en Sinterklaas inlichten. Intussen kwam de Plaaggeest in beeld waarin hij zei dat hij het Sinterklaas feest ging tegenhouden. Nu is het aan Goochelaar Maggie en Clown Pippi om de Plaaggeest te stoppen en het Sinterklaasfeest te redden!

 

Dagen om het Sinterklaasfeest te redden

Blijf op de hoogte!

Kids Pass Actie

logo editie2016

Heb jij nog een Kids Pass van het Festival der Culturen?
Dan krijg jij korting!

 

Meer info